بهترین زمان برای سال مالی دانشگاه آزاد اسلامی از ابتدای مهر است
فرجالله براتی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره تجمیع درآمدهای واحدهای دانشگاهی در سازمان مرکزی و راههای انضباط مالی و تغییر سال مالی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: با توجه به اینکه سال تحصیلی از مهرماه آغاز میشود و دانشجویان نیز از ابتدای مهر برای تحصیل در دانشگاه حضور یافته و شهریه پرداخت میکنند و هزینهها هم از ابتدای مهر آغاز میشود، بهترین وقت برای سال مالی دانشگاه از ابتدای مهر است.
وی افزود: مسئولان واحدهای دانشگاهی نیز در حوزههای مختلف برنامهریزی را از مهر آغاز میکنند و بر این مبنا در خیلی از موارد برنامهریزی بهتر صورت میگیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان درباره انضباط مالی واحدهای دانشگاهی گفت: چند عامل باعث شده که در دانشگاه آزاد زیاندهی داشته باشیم که کاهش ورودی دانشجو به دانشگاهها ازجمله دانشگاه آزاد اسلامی یکی از آنهاست.
براتی اظهار کرد: دوم دلیل در کاهش درآمد دانشگاه آزاد اسلامی، وضعیت اقتصادی مردم است که شرایط خوبی ندارد، خیلی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی به من مراجعه و از پرداخت شهریه اظهار ناتوانی کردهاند و گفتهاند وقتی تحصیلات تکمیلی را به پایان میبریم برای ما اشتغالزایی صورت نمیگیرد.
وی افزود: سومین دلیل که مهمترین دلیل است رشد قارچگونه مراکز آموزش عالی در کشور است؛ عدهای رانتخوار بعضی از مراکز آموزش عالی را در دست گرفتهاند و بدون رعایت ضوابط دانشجو میپذیرند و در خیلی از استانها دانشگاه آزاد را با مشکل مواجه ساختهاند درحالیکه دانشگاه آزاد شرایط خیلی خوبی در مقایسه با سایر دانشگاههای غیرانتفاعی دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان یادآور شد: مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این رابطه باید تمهیدی بیندیشند و از رشد قارچگونه این مراکز جلوگیری کنند، خیلی از افراد را میشناسم که صلاحیت فعالیت در حوزه آموزش عالی را ندارند؛ اما در حال تدریس هستند.
براتی با بیان اینکه واقعیتهای روز جامعه را باید بپذیریم، بیان کرد: واحدهای دانشگاه آزاد باید واقعگرا باشند، این مشکلات که ذکر آن رفت وجود دارد، ما باید بتوانیم با همین شرایط دانشجو جذب کنیم. در بعضی از واحدها ازجمله بعضی از واحدهای خوزستان تفکر مدیران و رئیسان دانشگاه تفکر دولتی است.
وی با یادآوری این مطلب که دانشگاه آزاد اسلامی خصوصی است، افزود: داشتن تفکر دولتی در دانشگاهی که مبنای درآمدزایی بر اساس خلاقیت بوده سم مهلک است، دانشگاه آزاد یک دانشگاه خصوصی است و از هیچ منبعی به ما پول نمیدهند و باید بر اساس منابعی که داریم، درآمدزایی کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز گفت: در طول 30 سال یک نوع تفکر در دانشگاه حاکم بوده که متکی به درآمد دولتی بوده که درست نبوده، باید تلاش کنیم موارد درآمدزایی را در درآمدهای غیرشهریهای و منابع درآمدزا افزایش دهیم.
براتی اظهار کرد: برای درآمدزایی از طرحهای بروندانشگاهی و طرحهای دانشبنیان از زمانی که من در این واحد و استان مسئولیت گرفتم با شرکتهای مختلف مانند شرکت ملی نفت و فولاد شرکت ملی حفاری و ... وارد مذاکره شدم.
وی افزود: وقتی برای مذاکره رفتیم متوجه شدیم که پیش از این از طرف دانشگاه آزاد اسلامی اصلاً کسی با این شرکتها وارد مذاکره و گفتگو نشده است؛ چراکه نقدینگی خوبی داشتهاند و در این حوزهها ورود نکردهاند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان با بیان اینکه یکی از وظایف مراکز آموزش عالی نشر دانش است، گفت: پیس از این دانشگاه آزاد اصلاً توجهی به توسعه دانش که یکی از مهمترین وظایفش بوده نداشته، به این معنا در جاهایی بهغیر از دانشگاه حضور پیدا نکرده که تواناییهای علمی خود را معرفی کند.
براتی اظهار کرد: به منتقدان این روش مدیریتی میگویم این اقدامات درواقع توسعه دانش است و با توسعه دانش باید بتوان علم را به محصول تبدیل کرد از این نظر فکر میکنم مدیران فعلی دانشگاه آزاد اسلامی تفکر و سیاست خوبی در پیشگرفتهاند و به این مسائل در مقایسه با سالهای گذشته توجه بهتری دارند.
وی بیان کرد: در مذاکراتی که با شرکت ملی حفاری داشتم وقتی از ظرفیتها و تواناییهای دانشگاه آزاد خوزستان برای آنان صحبت کردم از این تواناییها تعجب کردند حتی در مذاکره گفتم اجازه بدهید در ابتدا بدون هزینه سفارش شما را انجام دهیم بعد از اینکه قابلیت علمی و توانایی فنی دانشجویان ما را دیدند، خودشان برای همکاری با ما اظهار تمایل کردند.
دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان درباره انضباط مالی که واحدهای دانشگاه آزاد باید در پیش بگیرند، اظهار کرد: وقتی به گذشته نگاه میکنیم، میبینیم که هزینهها خیلی زیاد بوده ولی اکنون با یک هزینه کمتر در حال رتق و فتق امور هستیم ما باید با کمترین هزینه و با همان کیفیت به دانشجویان خدمترسانی کنیم.
براتی درباره تجمیع درآمدها در سازمان مرکزی یادآور شد: اکنون راهی جز تجمیع درآمدها نداریم، همه واحدهای دانشگاه آزاد مانند زنجیره به هم وصل و یکسان هستند، ممکن است یکی از واحدهای ما خوب باشد و واحد دیگری وضعیت چندان خوبی نداشته باشند که با این طرح میتوان به واحدهای زیانده کمک کنیم.
وی با بیان اینکه یک واحد که درآمد خوبی دارد، نمیتواند به واحدی که زیانده است بیتفاوت باشد، اظهار کرد: نباید زمان را از دست بدهیم، باید از شیوههایی استفاده کنیم که موجودیمان را از ما نگیرد و این مسیری که طی میشود و واحدها به هم کمک میکنند در واقع واحدها از موجودیهایشان کمک میگیرند هر آن ممکن است موجودیها کاهش پیدا کند که باید راههای جایگزین را استفاده کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد خوزستان با بیان برخی از مشکلاتی که واحد متبوع خود با آن مواجه است، خاطرنشان کرد: در استان عضو هیئتعلمی و نیروی مازاد داریم، در واحدهای دانشگاه آزاد خوزستان استاد داریم که درس ندارد ولی حقوق میگیرد که به نظرم باید بهسرعت برای این افراد تصمیمگیری کنیم.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/